top of page
Foto 06-09-2021 21 25 09.jpg

OVER mij

wie & waarom

IMG_E5948_edited.jpg
Foto 06-09-2021 20 58 59 (1).jpg

WIE BEN IK

Hey, ik ben Marjon.

De zee is mijn tweede thuis. Na een aantal studie-avonturen in het buitenland (Brabant, Frankrijk en Spanje), herontdekte ik Zeeland als de zilte, groene, bloemrijke levensader van Nederland. Soms lijkt het alsof het zoute water door mijn aderen stroomt. Zodra de zon schijnt, er een storm waait of ik in de verte de golven hoor bruisen, weet ik dat het strand mij roept. Hetzij om te surfen, te wandelen, te skimboarden, op een duintop te genieten van het uitzicht of te mijmeren over het leven tussen de stekende sprieten van het helmgras. Ik ben een echte denker, maar zou compleet gek worden van alleen al het idee dat ik de hele dag op een stoel moet zitten. Daarom ben ik graag bezig. Met van alles. Een breed scala van mensen, activiteiten en interesses maken mijn leven ontzettend rijk en waardevol, waaronder ook dit blog. Een levende brief als ode aan God, mijn Schepper en Vader, Die mijn enige, echte doel is in dit leven, aan Wie ik alles dank en aan Wie ik dit alles opdraag.

waarom lighthousevrouwen

Om jou mee te nemen in mijn reis met God.

Dit kleine hoekje op het internet is als het ware een persoonlijke memo over en aan iedere vrouw op de 'pale blue dot' waarop we zij aan zij het leven doorbrengen. Mijn blogs zijn brieven over de zoektocht en reis die ik maak, die andere mensen om mij heen maken, waarin God niet alleen de Gids, maar ook de reis Zelf is. Deze blogs zijn brieven - Lighthouse Letters - die we onderweg schrijven, in een fles stoppen, in de oceaan van informatie en opinies gooien, in het geloof dat ze op een dag aanspoelen op de kustlijn van jouw leven.

Wat ik je alvast mee wil geven is dat de mooiste brief van God Zelf komt. Misschien denk je dat ik het heb over de Bijbel. Niet in de eerste plaats. God heeft een persoonlijke, levende brief naar de aarde gestuurd in de vorm van Jezus, Zijn Zoon. Jezus als mens, ís Gods woord. En ja, de handgeschreven verhalen over Wie Hij is en wat Hij heeft gedaan zijn te vinden in de Bijbel, de papieren brief die God aan ons gegeven heeft. En dat heeft mij aan het denken gezet. Niet mijn woorden, maar vooral mijn daden zijn de brief aan de mensen om mij heen. Niet wat mijn handen schrijven of mijn lippen zeggen zijn de memo, maar ikzelf, de integriteit van mijn karakter en persoonlijkheid, is de brief die impact heeft op de maatschappij. Jij en ik zíjn de Lighthouse Letters. Lighthousevrouwen.


De onderwerpen van de blogs zijn gecentreerd rondom de thema's seksualiteit, singleschap, weerbaarheid, community en het christelijk geloof. In de afgelopen tien jaar brachten deze onderwerpen veel vragen in mij naar boven. Voornamelijk in hoe ik als jonge vrouw een realistisch, nuchter wereldbeeld én een gezonde identiteit ontwikkel in een maatschappij die geen duidelijke richtlijnen geeft over goed en kwaad of waarheid. Als tweede, het leven met en voor God doet al genoeg stof opwaaien in de zin van kwesties en vraagstukken. Het is geen gemakkelijke reis, maar wel de beste en bijzonderste reis die je ooit zult hebben als je ervoor kiest dat samen met Hem te doen. Hij is een persoonlijk God die heel dichtbij je wilt zijn in je worstelingen en vragen. Daarom hoop ik met heel mijn hart dat jíj juist hier bij Lighthousevrouwen een veilige plek vindt. Een plek waar je altijd welkom bent, omdat je welkom bent bij Jezus.

Mijn doel is dat iedere vrouw in deze wereld sterk, moedig en weerbaar wordt in alle facetten van haar leven: geestelijk, emotioneel, seksueel en fysiek.  Jouw groei moet tastbaar zijn. Sterk, moedig en weerbaar worden begint dan wel met het inwinnen van kennis en informatie omdat dat je Godsbeeld en wereldbeeld vergroot, schaaft en scherpt, maar echte verandering is pas mogelijk als je daadwerkelijk bepaalde stappen zet in je dagelijks leven. Mijn verlangen is dat jij gesterkt wordt in het nadenken over en onderscheiden van informatie, je uitgerust wordt in het maken van moedige, gezonde keuzes,  maar dat je bovenal iets van God proeft, jouw Schepper, en groeit in je persoonlijke relatie met Hem.

Nog één ding voordat je verder gaat: wat ik níet doe met Lighthousevrouwen, is zeggen wat jij moet doen. Ik schrijf deze brieven niet om te zeggen welke keuzes jij moet maken. Ik, en de anderen met mij, schrijven deze Lighthouse Letters om te laten zien welke keuzes je kunt maken, en hoe je die keuzes kunt maken. Wij hebben niet alle antwoorden, dat is iets wat je in je eigen zoektocht mag uitzoeken met God.. Uiteindelijk ben jijzelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt, dus zorg dat je de dingen onderzoekt en probeert wijze keuzes te maken wat gepaard zal gaan met vallen en opstaan. Het moeilijke van dit leven is dat er ook heel veel dingen op je pad komen die buitenom je eigen macht of controle zijn. Obstakels en tegenslagen. Ik wil ook dat je weet dat je nooit alleen bent. Dat het nooit de bedoeling is dat je dit leven hier op aarde alleen doorbrengt. God heeft belooft dat Hij altijd met ons zal zijn.

Ik bid dat God - de Vader, de Zoon en de Heilige Geest - jou zal omringen en dragen in kracht en onvoorwaardelijke liefde.

Be blessed,

 

x Marjon

Image by Nathan Dumlao

"Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat."

"Ik gebied je opnieuw: Wees moedig en sterk. Laat je niet door angst verlammen, want Jehovah, je God, is met je, waar je ook gaat."

- Jozua 1:9

mijn verhaal

in het kort

Op de middelbare school ben ik een gepestte, maar ook een pester geweest. Deze wereld vol met gebrokenheid laat op iedereen zijn sporen en littekens achter, zo ook op mij. De dag dat ik gepest werd, veranderde mijn wereld compleet en voorgoed. Steeds meer begon ik te worstelen met faalangst, schaamte, depressieve gedachten, vermoeidheidsklachten en angst. Véél angst. Over een tijdspan van acht jaar ontwikkelde ik langzaam maar zeker een zeer onrealistisch, negatief zelfbeeld. Na een pittige studie en een baan met veel verantwoordelijkheid, ging het lichtje uit: burn-out klachten.

 

Eén van de donkerste periodes in mijn leven brak aan. De realiteit daalde op mijzelf in: ik was écht een gebroken persoon. Toch echt wel. Ik, een net, christelijk meisje die zonder al teveel extremiteiten door het leven was gegaan, nooit de uitspattingen had opgezocht, was een gebroken mens. Mijn definitie van gebroken zag er toentertijd heel anders uit in mijn hoofd en ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt: ik ben niet een net, christelijk meisje, ik ben een mens. Feilbaar.

Hoe moeilijk vinden we dat te accepteren, is het niet?

Zo ook ik. Vier jaar lang heb ik geworsteld met God en keihard geknokt om er weer bovenop te komen. Vele tranen zijn gelaten, flessen vol. Maar ook vele stappen zijn gezet op de weg naar herstel.  Met vallen en opstaan leren wat de juiste keuzes zijn, weerbaarder worden in grenzen stellen, moedige stappen nemen in de kleine dingen. Dat hield in: in therapie gaan. Vrienden en familie erbij betrekken. Goed eten, sporten, rusten. Huilen om je pijn, lachen om je eigen weirdo gedachtes. Worstelen met God, vastklampen aan Jezus.

Nu, vijf jaar later, vul ik de flessen niet met tranen, maar met brieven. Brieven aan jou om te vertellen hoe God mij heeft veranderd. Lange tijd heb ik mij namelijk slachtoffer gevoeld van de situatie. God heeft mijn denken vernieuwd en door de tijd heen bewezen dat Hij betrouwbaar is. Het is een hele reis, maar het is er één die alles waard is. God is echt een God van herstel. Hij ziet de gebrokenen van geest en geneest harten vol verdriet en pijn. Hij neemt de tijd - waarom begrijp ik niet altijd - maar ik weet dat Hij voor jou hetzelfde zal doen. Hoe weet ik dat?

 

Omdat voor Hem niets onmogelijk is.

God-pester-gepeste-Marjon.jpg

Hoe God een

pester aanraakte

Image by DNK.PHOTO

Hoe God door de spiegel heen brak

Image by Kelli McClintock

Hoe God mijn

hart genas

Luister hier mijn getuigenis online

Op 2 maart 2019 heb ik mijn getuigenis gedaan op een Jijdaar avond in Goes. Bekijk hem hiernaast, hij begint vanaf 13:00.

Al meerdere keren heb ik mijn getuigenis gedeeld op jeugdgroepen. Wil je daar meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op. Ook ben ik beschikbaar om te spreken over andere thema's, zoals sexualiteit, vrouw-zijn of weerbaarheid.

bottom of page